Akut hjælp

Oversigt over lægevagt, skadestuer og skadeklinikker i Region Sjælland:

Lægevagten

Lægevagten er en nødhjælp og yder kun nødvendig og akut behandling, der ikke kan vente til din egen læge har åbent.

Nummeret til lægevagten er tlf. +45 7015 0700Nummeret gælder uanset hvor i regionen, du befinder dig.

Din første kontakt med lægevagten er altid telefonisk. Husk altid at have dit sundhedskort (sygesikringskort) med personnummer (CPR) ved hånden, når du ringer til lægevagten for at få hjælp og vejledning.

Lægevagtens telefon er åben hele døgnet i weekender og på helligdage. På hverdage kan du ringe til lægevagten fra klokken 16 om eftermiddagen og frem til klokken 8 næste morgen.

I telefonen kan du eventuelt aftale et møde hos lægevagten eller i særlige tilfælde et besøg hjemme hos dig selv. Man kan aldrig møde op hos lægevagten uden først at have aftalt tid i telefonen.

For yderligere information om konsultationsadresser i Region Sjælland, henvises til lægevagtens egen hjemmeside.

Har du fået en akut skade inden for de sidste 24 timer kan du henvende dig på regionens skadeklinikker og skadestuer. Lægevagten har ingen ambulancetjeneste – så i alvorlige og livstruende situationer skal du ringe til alarmcentralen på 112.

Skadestuer og skadeklinikker

På Region Sjællands skadestuer og skadeklinikker kan du få behandlet mindre skader, som du har fået inden for det seneste døgn.

Ring altid først på Akuttelefonen: +45 7015 0708. Du kan ikke møde op uden en aftale.

Vær opmærksom på, at kun akutafdelingerne (ikke skadestuer og skadeklinikker) er døgnbemandet med læger. Se siden om Skadestuer og skadeklinikker på Region Sjællands hjemmeside for information om adresser og åbningstider.

Hvis du har et sygt barn, kan du også få hjælp-til-selvhjælp på hjemmesiden sygeborn.dk.

Psykiatriske skadestuer

Hvis du er psykisk syg, har brug for akut psykiatrisk hjælp eller hvis du er pårørende til en psykisk syg, kan du rette henvendelse til en af regionens tre Psykiatriske Akutmodtagelser.

Se siden om Psykiatriske Akutmodtagelser på Region Sjællands hjemmeside for information om adresser og åbningstider.

Senest opdateret Torsdag, 05 September 2019 10:52